Loviisan koululaiset istuttavat Tulevaisuuden metsää

Loviisan koulujen 5–6-luokkalaiset pääsevät osallistumaan Tulevaisuuden metsän istutukseen 15.–16.5.

– Tämä on osa Loviisan kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tulevaisuuden metsä istutetaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi ja sen luokse tulee myös muistolaatta, kertoo kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman.

Koululaiset istuttavat metsään pieniä kuusen taimia. Varsinaiselle istutuspaikalle johtaa metsäpolku, jonka varrella olevilla pysähdyspaikoilla tutustutaan metsään eri näkökulmista.

– Kerromme muun muassa, miten metsä on läsnä jokaisen arkipäiväisessä elämässä, sanoo Bäckman. Puusta saamme rakennusmateriaalia niin taloihin kuin huonekaluihinkin sekä tietenkin paperia kaikissa muodoissaan, kuten esimerkiksi vessapaperia, paperinenäliinoja, maitotölkkejä, kahvisuodattimia ja sanomalehtiä. Usein metsäteollisuuden tuotteista tulee mieleen lähinnä sahateollisuus, selluloosa ja paperi. Tavallisesti ajattelemme niiden olevan varsin yksinkertaisia ja jalostamattomia tuotteita. Todellisuus näyttää kuitenkin tänä päivänä hyvin toisenlaiselta.

– Voimme korvata monia uusiutumattomista materiaaleista, kuten öljystä, muovista ja metallista, valmistettuja tuotteita metsästä tuotetuilla uusiutuvilla luonnonvaroilla. Puusta voidaan muun muassa tehdä kangasta, kuten esimerkiksi viskoosia, dieseliä mäntyöljystä, joka on selluloosan valmistuksen sivutuote ja sairaanhoidossa käytettyä kipsiä taas saadaan puuhakkeesta.

Loviisalaiset ovat tervetulleita osallistumaan Tulevaisuuden metsän istutukseen yhdessä koululaisten kanssa maanantaina ja tiistaina 15.–16.5. kello 9–15 sekä keskiviikkona 17.5. kello 17–19. Keskiviikkoiltana istuttajille on tarjolla myös grillimakkaraa sekä mehua.  Puisto-osaston työntekijät ovat paikalla opastamassa kuusten istutuksessa. Samalla on mahdollisuus tutustua itsenäisesti alueen metsäpolkuun.

Tulevaisuuden metsä löytyy Atomitien ja Syvälahdentien risteyksestä, noin 12 kilometriä Loviisan keskustasta. Vaatetus kelien mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman, p. 044 055 5468, mona.backman@loviisa.fi

Suomi 100 -juhlavuoden Tulevaisuuden kuusi -hanke

Tulevaisuuden kuusi -hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Valtakunnallisen hankkeen suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Tulevaisuuden kuusi -hanke korostaa metsien merkitystä, kestävää kehitystä ja yhdessä tekemistä. Hankkeen keskiössä ovat lapset ja nuoret, joiden suhdetta Suomen luontoon ja metsiin halutaan näin vahvistaa.

www.tulevaisuudenkuusi.fi

 
Päivitetty: 12.5.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute