Sijainti: Loviisa / Palvelut / Kulttuuri /
Kulttuuri

Tervetuloa Loviisan kaupungin kulttuurisivustoille!


Loviisassa on tarjolla monipuolista ja laadukasta kulttuuria: konsertteja, juhlatilaisuuksia, näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden.

 

Kulttuuritoiminta

Kulttuuritoimi vastaa tapahtumien ideoinnista, järjestämisestä ja toteutuksesta. Tapahtumat järjestetään monesti eri tahojen kuten kulttuurijärjestöjen ja toimitsijoiden yhteistyönä. Vuotuisjuhlien ja tapahtumien, kuten Sibeliuspäivien, Liljendalpäivien ja Kymijoki-päivän lisäksi järjestetään tapahtumia ja toimintaa eri ikäisille ja eri kohderyhmille. Kulttuuritoimi järjestää myös konsertti- ja teatterimatkoja muille paikkakunnille.

Loviisan kaupungin kulttuuritoimen alaisuuteen kuuluvat mm. kulttuuripalvelut, Loviisan kaupungin soittokunta, Loviisan vierasateljeeMusiikkiopisto ja Almintalo.


Lasten ja nuorten kulttuuritapahtumat

Lapset ja nuoret ovat erityisen tärkeä kohderyhmä. Yhteistyössä koulujen, päivähoidon ja muiden yksiköiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa toteutetaan erilaisia kulttuuritapahtumia kuten ’Konsertti joka kouluun’  ja ’Lapsissa vara parempi’. Nuori Kulttuuri-projekti tehdään yhteistyössä Porvoon ja Sipoon kanssa.


Museotoiminta

Loviisan kaupungin museossa, Komendantin talossa, esitellään kaupungin värikästä paikallishistoriaa, museo tuottaa vuosittain myös useita erikoisnäyttelyitä. Strömforsin Ruukin pajamuseo sijaitsee kulttuurihistoriallisen arvokkaassa ruukkialueella Ruotsinpyhtäällä . Pajamuseossa ja Yläpajassa voi tutustua entisajan rautaruukin toimintaan ja seppien työskentelyyn. Viirilän kotiseutumuseossa saa tietoa menneiden vuosisatojen talonpoikais- ja käsityöläiskulttuurista.
 

Kulttuurilautakunta tukee paikallisen kulttuuritoiminnan toimintaedellytyksiä myöntämällä vuosittain toiminta-avustuksia sekä kohde-avustuksia Loviisan kulttuuriyhteisölle. Avustusten hakuajoista tiedotetaan paikallislehdissä sekä kaupungin nettisivuilla.

Lue lisää kaupungin nettisivuilla Kulttuuri/ajankohtaista ja Tapahtumat sekä www.visitloviisa.fi. Ilmoitamme tapahtumista myös paikallislehdissä sekä Evenemax tapahtumakalenterissa.

Ilmoita meille osoitteella kulttuuri(ÄT)loviisa.fi minkälaisista tapahtumista olet kiinnostunut, niin lähetämme tietoja tulevista tapahtumista.
 

 
 
 
 
Päivitetty: 12.1.2016
 
 
 
 
 
 
 
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute