Rantatien kunnostus jatkuu – vältä turhaa liikennettä Alakaupungin alueella

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt jatkuvat Loviisan Rantatien ja Alakaupungin alueella. Rantatie on osittain suljettu, ja suositeltu kiertotie kulkee Läntisen Harjutien kautta.
”Rantatien remontti kannattaa huomioida myös joulun ajan liikenteessä. Välttäkää turhaa ajoa Alakaupungin alueella”, muistuttaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos.  Kiinteistöille ajo on sallittu.

Loviisan Rantatien vesihuollon ja katualueen kunnostus etenee aikataulun mukaisesti. Vesihuollon uudistushanke valmistuu pääosin vuodenvaihteeseen mennessä. Poikkeuksena on uusi sadevesipumppaamo, joka asennetaan myöhemmin Rantatien ja Pursimiehenkujan risteyksen kohdalle.

Rantatien parannushanke on edennyt siten, että asfaltti ja valaisimet on purettu urakka-alueelta. ”Laivasilta–Vesikuja-osuudelle on tehty vaahtolasikevennys, ja seuraavaksi työ etenee välillä Vesikuja–Perämiehenkuja. Vaahtolasi on puhdistetusta kierrätyslasista valmistettua kevytkiviainesta, jota käytetään keventämään kadun rakennetta ja estämään sen painumista”, selvittää Lindroos.

Rantavallille väliaikainen valaistus alkuvuonna

Rantatien tulvavallin päällä kulkeva kävelytie on edelleen jalankulkijoiden käytössä, tosin tällä hetkellä valaisimet eivät ole toiminnassa. Parannusta on kuitenkin luvassa alkuvuonna.

”Rantavallille asennetaan alkuvuoden aikana väliaikainen valaistus”, kertoo Lindroos. Keväällä rantavallia myös korotetaan noin 20 senttimetriä katu-urakan kaivumassoilla, jotka ovat tällä hetkellä varastoituna alueelle.  

Nykyistä katu-urakkaa hoitaa Lemminkäinen Infra Oy, ja se valmistuu keväällä 2017. Rantatien eteläosa väliltä Tullisilta–Laivurinkatu kilpailutetaan erillisenä urakkana tammikuussa, ja valmista on tarkoitus olla ensi touko–kesäkuussa. Rantatien ulkonäkö muuttuu aiemmasta siten, että ajorata rajataan reunakiveyksellä ja kadun varrelle tulee pysäköintitaskuja. Katu asfaltoidaan ja reunakiveykset ladotaan touko–kesäkuussa.  Puita päästään istuttamaan kadun varrelle ensi syksynä.

 

Lisätietoja katuhankkeesta:

Markus Lindroos, Loviisan kaupunki, yhdyskuntatekniikan päällikkö, puh. 050 382 7550

Suvi Peltola, Loviisan kaupunki, suunnitteluinsinööri, puh. 0440 555 339

 

Lisätietoja vesihuoltohankkeesta:

Markku Paakkarinen, Loviisan Vesiliikelaitos, vesihuoltopäällikkö, puh. 0440 555 409

 
Päivitetty: 20.4.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute