Pernajan kirkonkylän leikkipaikan laajennus valmis

Pernajan kirkonkylän leikkipaikka on kunnostettu syksyn aikana. Kaupungin puistoyksikkö rakensi vanhan leikkipaikan yhteyteen laajennuksen. Lisäksi kaupungin tilapalvelu varusti viereisen Kyrkoby skolan pihan uusilla keinuilla ja kiipeilytelineellä.

”Pernajan kirkonkylässä on jo kauan odotettu yleisen leikkipaikan uusimista, koska vanha pieni leikkipaikka yksine keinuineen, hiekkalaatikkoineen ja kaksine keinueläimineen oli mitoitukseltaan aivan liian pieni taajaman lapsilukuun nähden.  Leikkipaikan vieressä sijaitseva koulu oli sekin varustettu vain vähin leikkivälinein”, kertoo Loviisan kaupunginpuutarhuri Anna-Riitta Pohjola.

Leikkipaikan uudet leikkivälineet sopivat myös välituntikäyttöön, sillä yleinen leikkipaikka ja Kyrkoby skola sijaitsevat lähekkäin koulun urheilukenttänä käyttämän viheralueen ympärillä.  Pienimpien leikkijöiden välineet on sijoitettu vanhan leikkipaikan tuntumaan kauimmaksi koulusta, jotta eri ikäluokkien erilaiset leikit eivät häiritsisi toisiaan. Laaja urheilukenttänä käytetty niitty leikkipaikan vieressä antaa monipuolisia mahdollisuuksia erilaisiin peleihin ja muuhunkin kuin välineissä leikkimiseen. 

Leikkipaikan uusia välineitä ovat erilaiset keinut ja keinulaudat, suuri monitoimiväline liukumäkineen ja kiipeilymahdollisuuksineen, joustavat pomppunapit pienemmille ja hyrrät isommille sekä tasapainopuomi, palloseinä ja pienten lasten kiipeilyteline.  Leikkipaikalla on myös uusi pöytä-penkkiryhmä ja kaksi penkkiä, jotka helpottavat eväiden syöntiä ja antavat leikkijöiden vanhemmille mahdollisuuden istahtaa.  Alue on aidattu ainoastaan Torsbyntielle päin, jossa on autoliikennettä. 

Leikkipaikan osoite on Veckasintie 2.

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Anna-Riitta Pohjola, puh. 0440 555 468, anna-riitta.pohjola@loviisa.fi

 

Kuva: Anna-Riitta Pohjola

 
Päivitetty: 20.4.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute