Hae Kasvu Openista vauhtia yrityksen kehitykseen

Hyvää sparrausta ja laajaa näkökulmaa. Näitä kahta hyötyä korostavat kahden Kasvu Openiin viime vuonna osallistuneen porvoolaisyrityksen, Pace 1 Tools Oy:n ja Ansa Productionin, edustajat. Nyt on taas kasvupolulle pyrkivien pk-yritysten aika hakeutua mukaan mylläämään ajatuksiaan.

– Kannattaa kuunnella toisten tarinoita, miten muut ovat onnistuneet ja missä on sudenkuoppia, kannustaa Pace 1 Toolsin toimitusjohtaja Jukka Jokinen yrityksiä lähtemään Kasvu Open -sparraukseen. Jokisen yritys raivasi tiensä viime vuonna finaaliin asti.

Kasvu Open on pienten ja keskisuurten kasvuun tähtäävien yritysten kehitysohjelma, johon hakeudutaan alueellisesti ja jossa lopulta kisataan valtakunnallisesti.

Jukka Jokisen yrityksellä oli Kasvu Openiin lähtiessä jo selkeät ja kovat tavoitteet. Kokeneiden ja liiketoiminnan eri alueita edustavien osaajien, ns. myllärien, sparraus teki kuitenkin hyvää, sillä kuten Jukka Jokinen sanoo: sitä urautuu. Jokisen mukaan yrittäjän kilpailuhenkisyyttä puhuttelee Kasvu Openin kaltainen tilaisuus.

Ansa Productionin Antti Kekäläisellä ja Sami Suppolalla ei vielä ole urautumisen vaaraa, sillä heidän yrityksensä oli viime vuonna vasta kaksi vuotias. He kokivat saavansa mylläreiltä hyvää sparrausta koko liiketoimintansa kehittämiseen. Hyvien näkökulmien lisäksi nuorelle yritykselle tarttui takkiin kontakteja ja yhteistyökumppaneita, jopa uusia asiakkaita.

– Kun ollaan pieni ja aloitteleva yritys, niin on hyvä kuulla kokeneempien näkemyksiä siitä mitä ollaan tehty oikein ja mitä pitää kehittää, Kekäläinen ja Suppola toteavat. Yrittäjän aika on usein tiukilla, mutta Jokinen, Kekäläinen ja Suppola eivät koe, että Kasvu Open kasvupolun kulkeminen olisi ollut liian työlästä tai aikaa vievää. Jokinen muistuttaa vielä siitä, että jos yritys tarvitsee lisää resursseja, niin kasvupolku voi tuoda myös rahoitustarjouksia.

Kehityspäällikkö Tiina Whiley Posintrasta pitää Kasvu Open -mylläröinnin etuna myös sitä, että siinä joutuu pinnistämään omaa juttuaan. Näkökulmia tulee niin markkinoinnin, taloushallinnon kuin strategian suunnasta.

– Jos yrityksen kehittäminen jää oman aktiivisuuden varaan, se voi helposti jäädä tekemättä. Mylläröintitilaisuudet ovat niin tiiviitä, että niissä ei voi piiloutua jargonin taakse, Whiley sanoo.

Posintra järjestää osana kevään 2017 Kasvu Open -markkinointikiertuetta kasvuhaluisille ja -kykyisille yrittäjille maksuttomia yrittäjätilaisuuksia eri teemoilla. Ilmoittaudu ja tule samalla kuuntelemaan mitä Kasvu Open 2017 voi antaa sinulle ja yrityksellesi. Haku Kasvu Openiin päättyy 23.3.

Markkinointikiertueen tilaisuudet:

28.2.2017 klo 17.30-20.00
WSOY-talo, Porvoo
 
1.3.2017 klo 16.30-19.00
Prestbackan kartano, Askola
 
8.3.2017 klo 16.30-19.00
Loviisan Kappeli
 
14.3.2017 klo 16.30-19.00
Café Cabriole, Porvoo

Hae mukaan Kasvu Openin Itä-Uudenmaan Kasvupolulle:
https://www.kasvuopen.fi/hae

Lisätietoja:
Tiina Whiley, kehityspäällikkö – toimivien yritysten neuvonta, puh. 050 512 3515, tiina.whiley@posintra.fi

 
Päivitetty: 17.2.2017
 

Loviisan kaupunki •  Mannerheiminkatu 4, PL 77, 07901 LOVIISA •  puh. (019) 5551 •  faksi (019) 535 791  •  kaupunki(@)loviisa.fi  •  Palaute